Sinterklaas op het zwembad

Op zaterdag 29 november bracht Sinterklaas met zijn vier zwarte Pieten en bezoek aan ZPC Livo op zwembad het Meekenesch. Uiteraard werden er eerst een aantal liedjes gezongen voor Sinterklaas. Het dansen konden de kinderen toch het beste in het water. Een aantal kinderen werden even speciaal door Sinterklaas naar voren gehaald. Zo heeft Quinty haar lange blonde haren afgeknipt voor Stichting Haarwens. Gelukkig heeft Quinty veel haar en staat het korte kapsel haar ook erg goed.IMG-20141204-WA0003-cr 
Sinterklaas vroeg zich vervolgens af hoe ver de kinderen onder water konden zwemmen. Vier jongens liepen stoer naar het startblok en zwommen zo ver als ze konden onder water. Derek Kemperman kwam het verst, bijna bereikte hij de overkant!

IMG-20141204-WA0006
Daarna was het tijd voor de spelletjes! De kinderen werden in groepjes verdeeld. Elk spelletje duurde 5 minuten en daarna werd er doorgedraaid. Zo kon je in het ondiepe proberen zoveel mogelijk ballen in een krat te gooien, nadat je uit de glijbaan kwam. Dat leek makkelijker dan dat het was. Ook lag er in het ondiepe bad een opblaas glijbaan, waar je aan de ene kant tegen op moest klimmen en aan de andere kant vanaf kon glijden.
In het diepe bad waren nog meer spelletjes. De mat lag in de breedte over het water en de kinderen moesten proberen zo ver mogelijk over de mat te lopen zonder in het water te vallen. Ook waren er dikke touwen over het water gespannen, daar moesten de kinderen overheen lopen. Verder lag er groot opblaasding in het water, waar je in kon kruipen en vervolgens als een muisje in een molentje over het water kon rennen. Zwarte Piet vond dit ook erg leuk en heeft nog een demonstratie gegeven. Je kon verder punten scoren door waterpoloballen door een gat in het doel te gooien, of met donkere duikbrillen zodat je niks kon zien spulletjes naar de overkant te brengen. Van al die spelletjes wordt je best wel moe. Gelukkig was er ook een pauzeplek, waar wat drinken en lekkers klaar stond.
Om 12.30 uur verliet Sinterklaas het zwembad weer. Het was een hele leuke ochtend

! IMG-20141204-WA0005