Een topper van het eerste!

Natuurlijk hebben we vele hoogtepunten bij het eerste. Alleen gaan, zoals jullie waarschijnlijk wel weten de wedstrijden dit seizoen in de 1ste klasse wat ‘minder’. Daarom is het juist leuk om te schrijven over een topper van een wedstrijd.

Het begon allemaal op zaterdag 8 maart. Het zou wel weer zo’n pot als vele andere worden… We zouden aan de kont krijgen. Ter vergelijking. Aqua-Novio: de nummer twee in het klassement, met de gebroeders Gabriël, met onze oude Roel Lubbers. Een bank vol wisselspelers en Aqua-Novio: met dat ‘ommundige’ bad! Livo: de nummer laatste in het klassement. Twee wisselspelers, een klein badje. Maar wij hebben ook gebroeders, ja ja, de gebroeders Bloemberg! Al met al: groot contrast!

Bij aankomst kregen we te horen dat de Gabriëls op weekendverlof mochten. Dat klonk ons wel goed in de oren. Alleen was de glimlach op onze gezichten weer snel verdwenen toen we zagen dat ze het veld ook nog eens een upgrade gaven. Ach, die vijf meter kan er ook nog wel bij! Niet te vergeten dat het bad al acht banen breed is…

Laten we maar beginnen aan de wedstrijd, des te sneller zijn de vier keer over acht minuten weer voorbij. Tijdens de voorbespreking spraken we af om echt lange aanvallen te spelen. Om zo het spel van Aqua-Novio te vertragen en onze eigen wissels te sparen om de wedstrijd door te komen.

Het startsignaal klinkt, of de eerste bal bij het opzwemmen hebben weet ik niet meer, al acht ik de kans groot, want Koen rent bijna over het water. Afijn. Waar we al wel snel achter kwamen, was dat we niet binnen een paar minuten al flink achter zouden staan. Waar we ‘vroeger’ ons een beetje lieten kennen in de derde periode, laten we ons nu wel eens ‘verrassen’ in de eerste. Niets daarvan was te merken, de eerste periode sloten we af in een 2-1 met een, zoals Mathieu zou zeggen: episch doelpunt! En toevallig, Mathieu zorgde voor deze aansluiting!

De besproken tactiek bleek te werken. Kalm aan, lange aanvallen. Met een mooie score, geen U20 en voldoende energie de tweede periode in! We krijgen er zowat zin in!
Start tweede periode. We blijven ons spel spelen, wij leven op en de tegenstander gaat steeds meer tegen zichzelf spelen. Hier maken we handig gebruik van! Arjan is op dreef en scoort deze periode twee keer! Met een formidabelle draai, draait hij weg op de midvoor… Doelpunt! Joost is baas over de goal, vele schoten weten de doellijn niet te passeren. We spelen als een team! De tweede periode is voor ons. Eindscore 3-3! Het zal toch niet? Kunnen we hier punten gaan pakken?

Het wordt spannend hè? Lees snel verder!

Wat zal de derde periode ons brengen? Slaat de vermoeidheid toe of drukken we door? Het lijkt dat het de vermoeidheid wordt. Toch weer die lastige derde periode? De Bonk scoort met een geweldige in-zwem-actie, opgezet samen met Chris. Zo rechtstreeks vanuit het boekje. Jammer genoeg scoort de tegenstander deze periode vier keer. Eindstand derde periode 7-4 in het voordeel van Aqua-Novio. Maar we hebben nog één periode te gaan!

Vierde periode, het is nu of nooit! De eerste paar minuten gaan voorbij zonder dat er eigenlijk iets gebeurt, totdat Stijn de bal er even injast met zijn ‘kattapult-schot’. Score 7-5. Het kan nog! Nog 2 minuten en 16 seconden op de klok gooit de tegenstander roet in het eten en zet de stand op 8-5. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit! Arjan maakt er nog 8-6 van! De laatste anderhalve minuut tikt weg waardoor de tegenstander toch de punten in huis houdt. Jammer.

De wedstrijd hebben we dan wel verloren, in periodesstanden hebben we gelijk gespeeld, maar voor ons gevoel hebben we gewonnen!

Nu (en na het lezen van onderstaand artikel) is de vraag natuurlijk of de gebroeders Gabriël de volgende keer weer vrij krijgen als ze tegen Livo moeten ballen…

Het verhaal van de tegenstander is hier te lezen:
http://www.gelderlander.nl/sport/regiosport/sport-nijmegen-e-o/aqua-novio-stelt-teleur-tegen-hekkensluiter-1.4257579