Klassebehoud voor zwemploeg ZPC LIVO

Tijdens de Gelderse A-competitie deel 4, die op zaterdag 20 februari in Sportcentrum Laco Montferland in ’s-Heerenberg werd gezwommen, heeft de zwemploeg van ZPC LIVO zich weten te handhaven in de hoogste zwemafdeling van Gelderland.

Jammer genoeg konden we niet aantreden in de beste formatie, vanwege afzeggingen in verband met vakantie en andere verplichtingen, maar er werd geroeid met de riemen die we hadden en dat ging naar behoren. Ondanks een paar onnodige diskwalificaties hebben we met zijn allen hard genoeg gezwommen om klassebehoud te bewerkstelligen.

Eerste plaatsen waren er voor Jason Browne op de 100 meter schoolslag, 200 meter rugslag en 50 meter vlinderslag en Dave Holweg op de 200 meter wisselslag.

Als tweede tikten aan de estafetteploegen meisjes 4x 50 meter vrije slag, bestaande uit Lieze Heuvels, Karyn Wopereis, Indy te Molder en Aline Meuleman en jongens 4x 50 meter vrije slag, bestaande uit Ruud Schutten, Jesse Beerten, Ivar Visser en Jason Browne en de heren 4x 100 meter wisselslag, geformeerd door Ruben Knufing, Dave Holweg, Oliver Jongbloed en Bram Tombergen.

Individuele tweede plekken waren er voor Thijmen Oonk op de 100 meter vlinderslag, Ivar Visser op de 200 meter rugslag en 50 meter vlinderslag en Ruben Knufing op de 100 meter vrije slag.

Derde werden Indy te Molder op de 200 meter schoolslag, Aline Meuleman op de 50 meter schoolslag, Lieze Heuvels op de 200 meter vrije slag, Niels Bouwmeester op de 100 meter vlinderslag, Thijmen Oonk op de 200 meter vrije slag en 50 meter schoolslag, Jesse Beerten op de 100 meter schoolslag, 200 meter rugslag en 50 meter vlinderslag, Oliver Jongbloed op de 200 meter schoolslag, 50 meter rugslag en 100 meter vrije slag en Dave Holweg op de 50 meter vrije slag.

Tevens werd de estafetteploeg dames 4x 100 meter wisselslag derde. Eline Vonhof, Tara Visser, Kirsten Remerie en Sharon Lageschaar waren verantwoordelijk voor deze prestatie.

Degenen die geen ereplaatsen behaalden, maar wel een waardevolle bijdrage aan het succes leverden: Amber Knufing, Merel van Lochem, Ruud Schutten en Mart Bluiminck. Verder gaat er uiteraard dank uit naar allen die tijdens de vorige 3 competitierondes hebben mee gezwommen en belangrijk zijn geweest voor het uiteindelijke eindresultaat: HANDHAVING IN DE REGIO OOST A-COMPETITIE. Trainer-coach Theo Ratering en zijn assistent-coach Ron Holweg kunnen tevreden terugkijken op deze zwemcompetitie.