Sterk optreden zwemploeg ZPC LIVO tijdens A-competitie

Tijdens de Regio Oost A-competitie deel 2, die op zaterdag 17 oktober in zwembad “Meekenesch” in Lichtenvoorde werd afgewerkt, heeft de zwemploeg van ZPC LIVO uitstekend gepresteerd.

Met een smalle, maar zeer enthousiaste selectie, werd ruim gewonnen van concurrent Montferland uit ’s-Heerenberg en kreeg NDD uit Doetinchem op vele programmanummers flinke tegenstand. Het doel voor dit zwemseizoen is handhaving in de hoogste klasse van Gelderland en tot nu toe zit dat er zeker in.

Eerste plaatsen waren er in deze wedstrijd voor Jason Browne, die zegevierde op de 200 meter wisselslag,  de 50 meter rugslag en de 100 meter vrije slag, Indy te Molder op de 200 meter schoolslag en Dave Holweg op de 200 meter rugslag.

Tweede plekken werden in de wacht gesleept door Ivar Visser op de 200 meter wisselslag, de 50 meter rugslag en de 100 meter vrije slag, Breanne Lensink op de 200 meter rugslag en 50 meter schoolslag en Ruben Knufing op de 50 meter vlinderslag.

Tevens waren er 4 estafetteploegen die tweede werden, namelijk de dames Kirsten Remerie, Aranka Bloemberg, Tara Visser en Breanne Lensink op de 4x 50 meter vrije slag, de heren Bram Tombergen, Robin Bonnink, Barry Bloemberg en Dave Holweg, eveneens op de 4x 50 meter vrije slag, de meisjes Lieze Heuvels, Indy te Molder, Isha Brouwer en Aline Meuleman op de 4x 100 meter wisselslag en de jongens Ivar Visser, Jesse Beerten, Jason Browne en Thijmen Oonk, eveneens op de 4x 100 meter wisselslag.

Als derde tikten aan Amber Knufing op de 200 meter wisselslag, de 50 meter rugslag en de 100 meter vrije slag, Isha Brouwer op de 200 meter schoolslag, de 50 meter vrije slag en de 100 meter rugslag, Ruud Schutten op de 200 meter schoolslag, Aranka Bloemberg op de 200 meter rugslag en Barry Bloemberg eveneens op de 200 meter rugslag.

De overige zwemmers maakten ook deel uit van de succesvolle zwemploeg: Esli Brouwer, Babet klein Goldewijk, Niels Bouwmeester, Lynn Tombergen, Kristy van Braak, Merel van Lochem, Marinka Oonk, Mart Bluiminck en Eline Vonhof.

Trainer-coach Theo Ratering kan tevreden terugkijken op het behaalde resultaat. Helaas moest hij het deze wedstrijd doen zonder zijn assistent Ron Holweg, die vanwege fysieke problemen niet aanwezig kon zijn. Wij wensen hem langs deze weg een spoedig herstel toe.

Deel 3 van deze competitieronde zal worden gezwommen op zaterdag 21 november 2015 om 16.45 uur in Sportcentrum Rozengaarde in Doetinchem.