Zwemmers ZPC LIVO tonen veel inzet in zware competitie

De zwemploeg van ZPC LIVO heeft het tijdens deel 2 van de Regio Oost A-competitie zwaar te verduren gekregen. ESCA uit Arnhem en NDD uit Doetinchem, die een thuiswedstrijd afwerkten, bleken een maatje te groot, zeker in de breedte, waarbij we moeten vaststellen bij de junioren helaas over een te klein aantal zwemmers te kunnen beschikken bij de jaargangen 2001 en 2002, zowel bij de meisjes als de jongens. Het gezegde luidt evenwel: “Je moet roeien met de riemen die je hebt!” en dat hebben we zeker gedaan. Op zaterdag 25 oktober in het mooie zwembad “Rozengaarde in Doetinchem, liet onze zwemploeg zien over veel inzet en doorzettingsvermogen te beschikken. Dit leverde in ieder geval 7 individuele ereplaatsen op en 3 top 3-klasseringen bij de estafettes. Er werden 34 persoonlijke records gezwommen en er was eveneens een mooie, gelijk opgaande strijd met de 4de deelnemende ploeg Montferland uit ’s-Heerenberg.

Ruben Knufing behaalde maar liefst drie 3de plaatsen, te weten op de 200 meter wisselslag, de 50 meter vlinderslag en de 100 meter vrije slag. Dave Holweg tikte als 1ste aan op de 200 meter vrije slag en had de limiet voor deelname aan de Nederlands kampioenschappen binnen handbereik. Hij strandde op ruim een seconde. Hij werd ook nog 2de op de 200 meter rugslag. Esli Brouwer was goed voor een 3de plek op de 100 meter vrije slag en Breanne Lensink zag haar inzet beloond met een fraaie 2de plaats op de 50 meter schoolslag.

Op de 4x 50 meter vrije slag dames behaalden Esli Brouwer, Aranka Bloemberg, Thaisa Fiering en Breanne Lensink een mooie 3de plek. De heren, te weten Barry Bloemberg, Dave Holweg, Bram Tombergen en Koen Sterenborg werden op deze estafette keurig 2de. Een prachtige 1ste plaats was er op de 4x 100 meter wisselslag jongens. Deze ploeg bestond uit Ruben Knufing, Jesse Beerten, Jason Browne en Ivar Visser.

Verder hebben voor ZPC LIVO aan deze wedstrijd deelgenomen: Babet klein Goldewijk, Indy te Molder, Isha Brouwer, Pien Krabben, Ruud Schutten, Lynn Tombergen, Amber Knufing, Tara Visser, Sharon Lageschaar, Marinka Oonk, Mart Bluiminck, Kirsten Remerie, Eline Vonhof en Robin Bonnink.

Deel 3 van deze competitie zal op zaterdag 29 november om 14.00 uur in Arnhem worden gezwommen.