Zwemploeg ZPC LIVO gaat voor klassebehoud

Tijdens de Regio Oost A-competitie zwemmen heeft ZPC LIVO goede zaken gedaan door Montferland uit ’s-Heerenberg ruim achter zich te houden. NDD uit Doetinchem bleek andermaal te sterk. Meedoen voor de bovenste plaatsen is een brug te ver, maar klassebehoud lijkt zo goed als zeker.

Eerste plaatsen waren er voor Jason Browne op de 200 meter vrije slag, 50 meter schoolslag en 100 meter vlinderslag en Dave Holweg op de 100 meter vrije slag.

Als tweede tikten aan de estafetteploeg heren 4x 50 meter wisselslag, bestaande uit Ruben Knufing, Dave Holweg, Oliver Jongbloed en Bram Tombergen, Ivar Visser op de 200 meter vrije slag en 100 meter vlinderslag, Mart Bluiminck op de 100 meter rugslag, Ruben Knufing op de 50 meter vrije slag, Dave Holweg op de 50 meter rugslag, de estafetteploeg meisjes 4x 100 meter vrije slag, bestaande uit Isha brouwer, Indy te Molder, Aline Meuleman en Lieze Heuvels en de estafetteploeg jongens 4x 100 meter vrije slag, bestaande uit Ivar Visser, Ruud Schutten, Jesse Beerten en Jason Browne.

Derde plekken waren er voor de estafetteploeg dames 4x 50 meter wisselslag, bestaande uit Eline Vonhof, Tara Visser, Sharon Lageschaar en Kirsten Remerie, Aline Meuleman op de 200 meter rugslag, Bram Tombergen op de 100 meter vrije slag, Ivar Visser op de 50 meter schoolslag, Ruud Schutten op de 50 meter vlinderslag, Oliver Jongbloed op de 200 meter wisselslag en 50 meter vrije slag, Dave Holweg op de 200 meter schoolslag en Indy te Molder op de 100 meter schoolslag.

De volgende zwemmers hebben ook een belangrijke bijdrage geleverd aan het mooie resultaat: Amber Knufing, Esli Brouwer, Babet klein Goldewijk, Lynn Tombergen, Merel van Lochem en Marinka Oonk.

Tijdens deze wedstrijd werd er in de pauze door trainer-coach Theo Ratering, onder het toeziend oog van zijn assistent Ron Holweg en de gehele zwemploeg, een prestatiemedaille uitgereikt aan Dave Holweg, vanwege het feit dat hij op de 400 meter wisselslag op de Nederlandse ranglijst van 2014 een top-10 klassering wist te behalen. Een prachtige resultaat, waarvoor hij terecht deze beloning in ontvangst mocht nemen!

De volgende en tevens laatste competitiewedstrijd zal worden gezwommen op zaterdag 20 februari 2016 om 17.30 uur in ’s-Heerenberg.