Zwemploeg ZPC LIVO KAMPIOEN!

Tijdens deel 4 van de Nationale Zwemcompetitie, die op zondag 12 maar 2017 in zwembad “De IJsselslag” in Zutphen werd gezwommen, heeft de zwemploeg van ZPC LIVO het kampioenschap behaald in de 3de klasse Regio Oost. Geen enkele tegenstander kwam ook maar in de buurt. Het kampioenschap werd in de wacht gesleept met een straatlengte voorsprong op nummer 2, DWV uit Doesburg. Alle 4 delen werden ruim gewonnen, zodat nu de vlag kan worden uit gehangen en het kampioenschap kan worden gevierd. Er heerste een prima sfeer tijdens de wedstrijd, iedereen was opgetogen en wilde een topprestatie leveren. En prachtig spandoek onderstreepte waarvoor we waren gekomen en wat we wilden bereiken, namelijk het binnenhalen van het kampioenschap, waarvoor we het hele seizoen keihard  hadden gewerkt. De vele uren trainingsarbeid betaalden zich uit en bezorgde de ploeg uit Lichtenvoorde de welverdiende titel, waardoor ze volgend seizoen in de 2de klasse mogen uitkomen.

Eerste plaatsen waren er tijdens deze wedstrijd voor de heren estafetteploeg op de 4x 50 meter wisselslag, bestaande uit Mart Bluiminck, Dave Holweg, Ivar visser en Bram Tombergen, Merel van Lochem op de 100 meter schoolslag en 50 meter rugslag, Jason Browne op de 50 meter rugslag en 100 meter schoolslag, Aline Meuleman op de 100 meter rugslag, en 50 meter schoolslag, Ruud schutten op de 50 meter schoolslag en 100 meter rugslag, Isha brouwer op de 100 meter vrije slag, Tijmen Lensink op de 50 meter schoolslag, Senna te Molder op de 50 meter vrije slag en 50 meter rugslag, Kirsten Remerie op de 100 meter rugslag, Dave Holweg op de 100 meter vlinderslag en 100 meter rugslag, Indy te Molder op de 50 meter schoolslag en Niels Bouwmeester op de 100 meter vrij slag.

Een tweede plek was er voor de heren estafetteploeg 4x 50 meter wisselslag, bestaande uit Jason Browne, Jesse Beerten, Timon Dekkers en Chris Bluemink, Naomi Oolthuis op de 100 meter schoolslag en 50 meter rugslag, Mart Bluiminck op de 50 meter rugslag en 100 meter schoolslag, Karyn Wopereis op de 100 meter rugslag en 50 meter schoolslag, Teun te Brake op de 50 meter schoolslag, Indy te Molder op de 100 meter vrije slag, Niels Bouwmeester op de 50 meter schoolslag, Mijntje Wopereis op de 50 meter vrije slag en 50 meter rugslag, Eline Vonhof op de 100 meter rugslag, Bram Tombergen op de 100 meter vlinderslag en 100 meter rugslag, Tristan Knufing op de 100 meter rugslag, Isha Brouwer op de 50 meter schoolslag, Tijmen Lensink op de 100 meter vrije slag en Tara Visser op de 100 meter vlinderslag.

Als derde tikten aan Ivar Visser op de 50 meter rugslag en 100 meter schoolslag, Tristan Knufing op de 50 meter schoolslag, Mick Wiegerinck op de 50 meter schoolslag en 100 meter vrije slag, Lynn Rötter op de 50 meter vrije slag en 50 meter rugslag, Sharon Lageschaar op de 100 meter rugslag, Teun te Brake op de 100 meter rugslag, Kirsten Remerie op 100 meter vlinderslag, Chris Bluemink op de 100 meter rugslag en de jongens estafetteploeg  4x 50 meter wisselslag, bestaande uit Tijmen Lensink, Ruud Schutten, Niels Bouwmeester en Tristan Knufing.

De andere zwemmers die deel uitmaken van de kampioensploeg zijn: Laura van den Belt, Ceress Fiering, Iris Huinink, Karleen Oonk en Marinka Oonk.

De coaches Ron Holweg en Theo Ratering kunnen samen met de zwemploeg terugkijken op een zeer geslaagd optreden tijdens de competitie, waarin ZPC LIVO met kop en schouders boven de rest uitstak.