ZPC LIVO

Over ZPC Livo

Z.P.C. Livo is een actieve zwem- en waterpolovereniging in Lichtenvoorde met het motto “Plezier, Prestatie en Binding”. De vereniging is op 15 september 1970 opgericht door de toenmalige chef badmeester Herman ter Brugge. De afkorting Z.P.C. Livo staat voor Zwem- en PoloClub Lichamelijke Inspanning Voor Ontspanning. Voorheen vonden de trainingen en wedstrijden plaats in het buitenbad ’t Meeken en sinds 1975 vinden deze plaats in het verwarmd binnenbad zwembad ’t Meekenesch in Lichtenvoorde. Het zwembad is te ondiep om er officiële waterpolowedstrijden te mogen spelen. Daarom vinden deze plaats in zwembad ’t Walfort in Aalten.

Bij Z.P.C. Livo kan worden gezwommen en waterpolo gespeeld worden door jong en oud. Meisjes en jongens kunnen met zwemmen en waterpolo beginnen vanaf 6 jaar. Het is een vereiste, dat deze meisjes en jongens wel een zwemdiploma hebben. Z.P.C. Livo heeft door de jaren heen veel talentvolle jeugdteams gehad, zowel voor zwemmen als waterpolo. Zo worden er meerdere kampioenschappen behaald waar diverse medailles en prijzen bij gewonnen worden. Ook komen verschillende teams uit op de Nederlandse Kampioenschappen.

Jaarlijks worden er diverse leuke activiteiten georganiseerd voor Livo-leden, waaronder jeugdkamp, clubkampioenschappen, nieuwjaarsborrel, Einde-seizoens-BBQ en Dit-Moet-Je-Meemaken-Weekend.